FAQ

Neen, de leerlingen dragen geen schooluniform. 

De leerlingen van onze derde kleuterklas stromen automatisch door naar ons eerste leerjaar. 

Je dient de leerkracht op voorhand te verwittigen en je meldt je aan op het onthaal van campus Kasteelpleinstraat.

Ja, speelkoer vzw zorgt voor kwaliteitsvolle betalende voor- en naschoolse opvang voor de kinderen van het Sint-Lievenscollege. Meer informatie vinden jullie bij documenten.

Bij de lagere school neemt de vlinderjuf de klas over indien ze beschikbaar is. Zo niet, worden de leerlingen verdeeld in groepjes van 2 of 3 leerlingen over verschillende leerjaren, ze krijgen een werkbundeltje mee. Bij de kleuterschool worden de kleuters verdeeld (hotelklassen). De ouders worden via mail verwittigd in welke klas ze hun kind kunnen ophalen.

Leerlingen mogen hun GSM niet gebruiken binnen de schoolmuren. 

Gelieve zo spoedig mogelijk de school te verwittigen. Voor leerplichtige leerlingen (kleuters K3 die 5 jaar zijn en lagere schoolleerlingen) moeten de afwezigheden verantwoord zijn door een briefje van de ouders of medisch attest.

In de kleuterschool zijn er drie momenten van oudercontact tijdens het schooljaar waarvan 1 op uitnodiging. In de lagere school zijn er 4 momenten van oudercontact, waarvan 2 verplichte oudercontacten en 2 op uitnodiging.

Je dient de school zo spoedig mogelijk te verwittigen.

In het derde leerjaar steken we onze handen uit de mouwen op boerderijklassen. In het vijfde leerjaar zoeken we de natuur op tijdens de bosklassen. In het zesde leerjaar tasten we onze grenzen af op avonturenklassen.