Informatie

Ouderbetrokkenheid

Bij de inschrijving van jouw kind onderteken je de engagementsverklaring. Daarmee engageer je je om samen te werken met ons team om jouw kind te helpen ontwikkelen en groeienWe vinden het belangrijk dat je betrokken bent bij de schoolse loopbaan van jouw kind. We delen graag de dynamisch-affectieve, cognitieve en motorische vorderingen van jouw kind met jou. We organiseren oudercontacten om met jou te praten over de ontwikkeling van jouw kind.

We zijn ervan overtuigd dat goede communicatie tussen school en ouders essentieel is voor de ontwikkeling van jouw kind. We moedigen je aan om vragen te stellen en met ons te praten over jouw zorgen of ideeën.

Heb je zelf een vraag?
Neem dan gerust contact op met de directie, zorgcoördinatie, secretariaat of klasleerkracht.

We helpen je zo vlug mogelijk verder! 

Ouderparticipatie

We vinden het belangrijk om samen te werken met ouders om onze school nog beter te maken. We waarderen jouw input enorm en zullen dan ook soms vragen om jouw hulp, expertise of ondersteuning. Samen staan we immers sterker!

Hoe kan je helpen?

  • Houd de brieven van de klasleerkracht en de trimestriële nieuwsbrieven goed in het oog. Hierin vind je belangrijke informatie over de activiteiten van jouw kind en de school.
  • Alle brieven worden verstuurd via Smartschool en algemene informatie wordt in de vitrinekast op de gevel opgehangen. Zo ben je altijd op de hoogte!
  • Kom gerust naar ons toe met je vragen of ideeën. We zijn altijd blij met jouw feedback.

Smartschool

Onze basisschool gebruikt Smartschool als communicatieplatform met ouders. Bij de inschrijving van jouw kind ontvang je een papier met jouw inloggegevens voor Smartschool. We verwachten dat ouders ten minste wekelijks hun berichten hierop controleren. Als je als ouder een vraag stelt via Smartschool, mag je binnen de twee schooldagen een antwoord verwachten. Heb je een dringende vraag, neem dan telefonisch contact op met de school. Wij waarderen de betrokkenheid en communicatie van ouders via Smartschool en moedigen hen aan om regelmatig in te loggen en actief deel te nemen aan de communicatie met de school.

Nieuwsbrief

Vijf keer per jaar vliegt onze digitale nieuwsbrief via Smartschool rechtstreeks naar jouw inbox. In deze nieuwsbrief nemen we jou mee op reis door de schoolbeleving van jouw kind. We blikken met je terug op de afgelopen periode: de boeiende lessen, de leerrijke excursies, de leuke activiteiten… Maar we kijken ook alvast vooruit naar wat komen gaat.

Zorgbeleid

Elke kleuter doet er toe!

Op het college schenken we aandacht aan trajecten uitwerken op maat van elke kleuter. Alle kleuters worden gestimuleerd en opgevolgd aan de hand van een kindvolgsysteem. Wij zetten ook extra in om sterkere kleuters nieuwe impulsen te geven zodat ze gemotiveerd blijven. Het zorgteam op school bestaat uit een zorgcoördinator en een team met zorgleerkrachten. De zorgcoördinator stuurt de zorgleerkrachten aan die bij de kleuters mee in de klasjes komen ondersteunen samen met de klasleerkracht.

De zorgleerkrachten staan de klasleerkrachten bij in de klas om de kleuters van dichtbij op te volgen. Zo kunnen ze samen snel inspelen op moeilijkheden en extra ondersteuning bieden in specifieke klassituaties. Zowel kleuters die extra hulp en ondersteuning nodig hebben in de klas, als kleuters die meer uitdagingen kunnen gebruiken omdat ze verder staan in hun ontwikkeling, worden door ons extra begeleid.

Het zorgteam wil graag een aanspreekpunt zijn voor ouders en kleuters en is op uw vraag aanwezig bij oudergesprekken.

Overgang naar 1ste leerjaar

Onze kleuters krijgen essentiële vaardigheden mee om vlot te kunnen starten in het eerste leerjaar. Kleuters van de derde kleuterklas kunnen naar het eerste leerjaar als ze minimum 220 halve dagen aanwezig zijn gedurende het ganse schooljaar. Onze kleuters stromen automatisch door naar ons eerste leerjaar. 

Zwemmen

We bieden watergewenning aan en zwemlessen vanaf de tweede kleuterklas.

Verjaardagen

Leerlingen die jarig zijn mogen ook trakteren in de klas. Dit gebeurt naar eigen invulling van de klasleerkracht. Snoep, drankjes of speelgoed mag absoluut niet! 

Parkeren

We begrijpen dat parkeren in de buurt van de school soms een uitdaging kan zijn. Daarom bundelden we alle belangrijke informatie over parkeren op één handige plek: Antwerpen.be/parkeer

We raden aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Er is een parkeerplaats voorzien in de Kapucinessenstraat voor bakfietsen.

Ouder- en schoolraad

Wij hebben een actieve ouderraad en een betrokken schoolraad.